Yedi Katlı Pasta malzemeler
2 yumurta
1 kahve fincanı erimiş margarin
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı şeker
1 çorba kaşığı toz amonyak (eczanelerde satılır)
aldığı kadar un
Kreması
1/2 margarin
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
7-8 kişilik
Yedi Katlı Pasta yapılışı
Hamur yoğurcağımız kaba toz amonyağı, yumurtaları, sütü, eritip soğuttuğumuz margarini, şekeri ekeleyip karıştıralım. Bu malzemenin alabileceği kadar unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğuralım. Hamuru 7 parçaya bölüp beze yapalım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 0.2 mm. incelikte açalım. Fırın kabını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Açılan her yufkayı ayrı ayrı ve renk değiştirmeden beyaz kalacak şekilde 180 derece fırında pişirelim. Tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri ekeleyip karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutalım. Margarini eritmeden ekleyelim. Vanilyaları ekleyelim. Mikserle yarım dk. çırpalım. Pişen pasta hamurlarının her katına krema sürüp üst üste dizelim. Pastanın üst katını ve yanlarını da krema ile kapatıp üzerine hindistan cevizi serpelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.