Şeftalili Rulo Pasta malzemeler
5 yumurta
1/2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Kreması
3 su bardağı süt
1/2 su bardağı süt (krem şanti için)
1 paket vanilyalı puding
1/2 paket krem şanti
hindistan cevizi (üzerine serpmek için)
2 şeftali
7-8 kişilik
Şeftalili Rulo Pasta yapılışı
Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürüne dek çırpalım. Elenmiş unu, vanilyayı, eritilip soğuttuğumuz margarini, limon kabuğu rendesine ekleyip mikserin düşük ayarı veya çırpma teliyle karıştıralım. Köşeli bir tepsiye yağlı kağıt serelim. Tepsinin kenarları ve üzerini erimiş margarinle yağlayalım. Hamuru tepsiye boşaltalım. 180 derece ısılı fırında hamuru kurutmadan pişirelim. Pastayı fırından alıp uzun kenarı boyunca kağıdı ile birlikte rulo yaparak saralım. Ruloyu 10 dk. bekletelim. Vanilyalı puding 3 su bardağı süt ile ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırparak koyulaştıralım. Pudingi iyi soğutup krem şantiye ekleyerek yarım dk. çırpalım. Ruloyu açıp kağıdını çıkaralım. Üzerine kremanın bir kısmını sürüp rulonun uzun kenarına dilimlenmiş şeftalileri iki sıra halinde yan yana ve aralıksız olarak sıralayalım ve tekrar rulo yaparak sarakun. Rulonun üzerini ve yanlarını kalan krema ile kapatarak hindistan cevizi serpelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.