Muzlu Rulo Pasta malzemeler
5 yumurta
1/2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
2 muz
Üst kreması
1 çay bardağı süt
1/2 paket krem şanti
İç kreması
4 yumurta
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
1/2 su bardağı şeker
hindistan cevizi (üzerine serpmek için)
7-8 kişilik
Muzlu Rulo Pasta yapılışı
Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürüne dek çırpalım. Vanilyayı, eritip soğuttupumuz margarini, elenmiş unu ekeleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teli ile karıştıralım. Köşeli bir tepsiye yağlı kağıt serelim. Tepsinin kenarlarını ve kağıdın üzerini erimiş margarinle yağlayalım. Hamuru tepsiye boşaltalım. 180 derece ısılı fırında hamuru kurutmadan pişirelim. Pastayı fırından alıp uzun kenarı boyunca kağıdı ile birlikte rulo yaparak saralım. Ruloyu 10 dk. bekletelim. Tencereye şekeri, unu, sütü, çırpılmış bir yumurtayı alıp ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutalım. Ayrı bir kapta 1 çay bardağı süt ile 1/2 paket krem şantiyi ve kakoyu çırparak koyulaştıralım. Ruloyu açıp kağıdını çıkaralım. Üzerine kremayı sürüp rulonun uzun kenarına muzlara sıralayalım ve tekrar rulo yaparak saralım. Rulonun üzerini ve yanlarıı krem şanti ile kapatalım ve hindistan cevizi serpelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.