REVANİ İÇİN MALZEMELER
REVANİ YAPILIŞI
İlk olarak şerbet için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt, sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar mikserleyin. Un ve kabartma tozunu eleyip, vanilya ile birlikte hepsini karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir çatalla kekin birkaç yerinden delin. Sıcak revaninin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekmesi için yarım saat dinlendirin. Revaniyi kare kare dilimleyin. Üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın.
PÜF NOKTASI
Revani fırındayken fırının kapağını açıp kapatmayın. Pişme sırasında hava alan revani iyi kabarmaz...