Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 bardak süt
25 gram kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
ISLAK KEK TARİFİ YAPILIŞI
Öncelikle kekinizi yapacağınız temiz bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyip iyice çırpınız. Ne kadar iyi çırpılırsa kekinizin kabarması da o kadar güzel olur. Daha sonra kabınıza süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyiniz. Ardından bir süre daha çırpmaya devam ediniz. Çırpma sona erdikten sonra kekinizin üzerine dökeceğiniz sosu için kabınızda bulunan karışımdan bir su bardağı kenara ayırınız. Bunun ardından un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek yine çırpınız. Çırptıktan sonra kekinizin hamuru hazır hale gelecektir. Öyleyse hadi pişirmeye başlayalım.
Fırın tepsinizin içerisine kekinizin hamurunu boşaltmadan önce sıvı yağ sürünüz. Daha sonra hamuru boşaltınız. 170 derecede pişiriniz. Kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Piştikten sonra kekinizi fırından çıkartarak bir süre soğumaya bırakınız. Bu sırada sosunuza yarım bardak süt katıp bir taşım kaynatıp kekinizin üzerine delikler açarak dökünüz. Soğumaya bıraktıktan sonra servis edebilirsiniz.