ETİMEK TATLISI MALZEMELER
Muhallebisi İçin Malzemeler
Etimek Tatlısının Üzeri İçin Malzemeler
ETİMEK TATLISI NASIL YAPILIR?
Dikdörtgen bir tepsiye etimekleri dizin. Etimeklerin üzerine dökmek için şerbet hazırlamanız gerekiyor. Bunun için, bir tencereye 2 bardağı şekeri kahverengileşinceye kadar kavurun. Daha sonra kavurduğunuz şekerin üstüne 2 su bardağı suyu yavaşça ilave edin. Suyu dökerken dikkatli olun çünkü ısının etkisi ile sıçrayabilir. Tencerenin kapağı ile üstünüze gelmesini engelleyebilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra şeker eriyinceye kadar suyu karıştırın. Hazırladığınız şerbeti etimeklerin üzerine dökün. Bir sonraki adım ise muhallebiyi hazırlamak. Muhallebi için yukarıda belirttiğimiz malzemeleri bir tencerede karıştırın. Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebi olduktan sonra etimeklerin üzerine güzelce döküp yayın ve soğuması için buzdolabında bekletin. Soğuyan etimeklerin üzerine kremşantiyi dökün ve küçük mutfak spatulası yardımı ile yayın. Son dokunuş olarak üzerine ceviz veya Hindistan cevizi kullanabilirsiniz.