Revani tatlısı Ramazan ayında en çok tercih edilen tatlılar arasında yer almaktadır. Ev hanımları ve çalışan kadınlar yapımının kolay olması nedeniyle revani tatlısını sık sık yaparlar. Peki revani tatlısı nasıl yapılır? Tam ölçüsünde revani tarifi burada...
Tam ölçüsünde revani tarifi için gerekli malzemeler
3 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı irmik
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kaynar su
Yarım kahve fincanı sana yağ
Kabartma tozu
Revani tatlısı yapılışı
İlk olarak yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Yarım fincan sıvı yağ çırpılan yumurta ve şekere ilave edilir. İrmik, un ve kabartma tozu bir fincan kaynar su dökülerek karıştırılır. Yağlanmış kare borcama dökülür. 180 dereceli fırında pişirilir. Şerbeti 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılır. Revaninin şerbeti soğuk, revani keki ılık olmalıdır. Bunun için şerbeti yaklaşık yarım saat dinlendirmek gerekir. Şerbet soğuduktan sonra revani kekinin üzerine dökülür ve hindistan ceviziyle servis edilir. Şimdiden afiyet olsun...