Kadayıf dolması tarifi arayan ev hanımları için en güzel kadayıf dolması tarifi burada. Kültürümüzde de yerini almış kadayıf dolması Erzurum yöresine ait bir tatlıdır. Tel kadayıf ve kaymak tatlının en birincil malzemelerindendir.
Kadayıf dolması için gerekli malzemeler
250 gram tel kadayıf
200 gram çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı tozşeker
4 yumurta
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için bol sıvıyağ
200 gram taze kaymak
2.5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kadayıf dolması yapılışı
Öncelikle kadayıfı tel tel ayırın. Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.
Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın.
Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Limonlu suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ateşte alın ve soğumaya bırakın.
Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın ve kaymak eşliğinde servis edin. Şimdiden afiyet olsun...