Tatlı denilince ilk akla gelen türlerden birisi de kektir. Islak kek ise damak tadımızın vazgeçilmezidir. Türk mutfağının en çok yapılan tatlı türlerinden birisi olan ıslak kekin tarifini bu başlık altında okuyucularımız için derledik. Çayın yanında sunum yapabileceğiniz bu tatlıyı ufak dokunuşlar ile süsleyerek renkli bir görüntü ortaya çıkartabilirsiniz. İşte en güzel ıslak kek tarifi…
Malzemeler:
1,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
200 gram tereyağı
1.5/2 su bardağı süt
İçinin ıslaklığı ve bol kakaosuyla diyetteyken bile aklımızı çelen brownie, ağızda dağılan, çayın kahvenin yanında afiyetle yenen misler gibi bir lezzet. Nasıl yapıldığını bilmek gerek.
Nasıl Yapılır?
Tereyağını ocağa alın ve kısık ateşte erimeye bırakın. Ardından bir kısmıyla kullanacağınız kek kalıbını yağlayın, kalan kısmıysa ılıması için bir kenara ayırın. Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın, üzerine toz şekeri de ekleyip mikser kullanarak, yüksek devirde güzelce çırpın. Yumurta ve toz şeker iyice karıştıktan sonra içine eritilmiş tereyağını, sütü, vanilyayı, kakaoyu ve rendelenmiş portakal kabuklarını ilave edin ve çırpma işlemine devam edin.
Hazırladığınız bu karışıma un ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin. Harcı güzelce karıştırıp son olarak iri çekilmiş fındık içini de karışıma ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Harcınız hazır oldu bile.
Ardından yağladığınız fırın tepsisini alın ve içine tüm harcı koyup üzerini spatulayla düzeltin. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin. 25 dakikanın sonunda fırının derecesini 150'ye düşürüp 10 dakika daha pişirme işlemine devam edin. Brownie piştikten sonra oda sıcaklığında bir süre dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.