MALZEMELER:
500 gram taze zencefil kökü
4 su bardağı toz şeker
2 bardak su
1 yemek kaşığı limon
YAPILIŞI:
1. Taze zencefil köklerini soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
2. Şeker, su ve limonu reçel tenceresi içerisine koyarak 10 dakika boyunca kaynatın.
3. Şeker suyun içerisinde eriyince, içerisine doğramış olduğunuz taze zencefil köklerini ilave edin ve karıştırın.
4. Reçeli düşük ısıya alın ve tencerenin kapağını kapatarak zencefilleri pişmeye bırakın.
5. Her 5 ila 10 dakikada bir reçeli karıştırın. Üzerinde biriken köpükleri kaşık ile alın.
6. Reçelinize lezzet testi yapın ve kıvamını kontrol edin. Eğer kıvamı ve tadı tam istediğiniz gibi değilse, daha fazla sulandırabilir veya şeker ilave edebilirsiniz.
7. Zencefil reçeli yaklaşık 30 dakika piştikten sonra kıvamı gelmeye başlayacaktır. Eğer daha koyu bir kıvamı olsun istiyorsanız, kaynama süresini 45 dakikaya uzatabilirsiniz.
8. Ocağın altını kapatarak reçeli bir kenara alın ve sıcak suyla sterilize edilen konserve şişesinin içerisine doldurun.
9. Konserve üzerinde yarım parmak kadar boşluk kalmasına dikkat edin ve konservenin etrafına gelen reçelleri kuru bezle silin.
10. Kaynamış suda 10 dakika bekleyen konserve kapağı ile reçelinizin ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
Mutfağınızda hazırlamış olduğunuz zencefil reçeli soğuduktan sonra, serin ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.