MALZEMELER:
Bir bardak taze toplanmış yasemin çiçeği
İki buçuk bardak toz şeker
1 buçuk bardak su
Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
1. Toplamış olduğunuz yasemin çiçeklerinin yalnızca çiçek kısımlarını dikkatli bir şekilde ayıklayın ve temizleyin.
2. Yasemin çiçeklerine zarar vermeden dikkatli bir şekilde bol suda yıkayın ve sularının süzülmesi için süzgeç içerisine alın.
3. Çiçekleri bir kase içerisine koyun ve üzerine yarım bardak toz şeker dökerek çok az ovun.
4. Reçelin ilk olarak şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için reçel tenceresine suyu ve iki bardak toz şekeri dökün.
5. Şeker eriyene kadar şerbeti sürekli olarak karıştırın. Şerbetiniz fokurdamaya başlayınca içerisine yasemin çiçeklerini ilave ederek, kısık ateşte kaynamaya bırakabilirsiniz.
6. Yaklaşık beş dakika boyunca kaynayan yasemin çiçekleri dibe çökmeye başlayacaktır.
7. Reçelin içerisine yarım limon suyunu ilave edin. Eğer evinizde limon yoksa birkaç adet limon tozu katarak da reçelinizi pişirmeye devam edebilirsiniz.
8. Ortalama 4-5 dakika limon suyu ile kaynayan yasemin çiçeği reçeli artık kavanoza doldurmaya hazır bir kıvama gelmiş olacaktır.
9. Reçelinizi sıcaklığı ile cam bir kavanoz içerisine dökebilirsiniz.
10. Kavanoza doldurduğunuz reçeli yeni bir kapakla sıkı bir şekilde kapatın ve ardından kavanozu ters çevirerek soğumaya bırakın.
Ev yapımı yasemin çiçeği reçelini serin, nem ve ışık almayan bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Reçelinizi buzdolabında da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.