MALZEMELER:
1 bardak karabaş otu çiçeği
3 bardak toz şeker
4 bardak su
Yarım limon suyu
Karanfil
YAPILIŞI:
1. Karabaş otunun çiçeklerini koparıp bir kaseye aldıktan sonra su altında zedelemeden yıkayın.
2. 2-3 defa sudan geçirilen çiçekler, sonrasında bir tencere içerisine alınır. Üzerine 4 bardak su da ilave edilip çiçekler haşlanır.
3. Haşlanan çiçeklerin suyunu süzdükten sonra çiçekleri bir kase içerisine alın.
4. Reçel tenceresi içerisine toz şeker ve 2 bardak su koyun. Şeker eridikten sonra şerbetin içerisine karabaş otu çiçeklerini de ilave edin.
5. Yaklaşık yarım saat boyunca kısık ateşte kaynayan reçelin kıvamını kontrol edin. Ardından içerisine limon suyunu ve birkaç adet karanfili ilave edebilirsiniz. Eğer limon suyu yoksa birkaç tane limon tuzu kullanabilirsiniz.
6. 10 dakika daha kaynayan reçelinizi ocaktan alabilirsiniz.
7. Reçeli sıcaklığı ile cam kavanoza doldurarak birkaç ay muhafaza edebilirsiniz. Eğer reçelinizi hemen tüketmeyi düşünüyorsanız, ılındıktan sonra bir konserve veya kase içerisine alarak, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Ev yapımı karabaş otu reçelinizi serin, ışık almayan ve kuru bir ortamda muhafaza etmeye özen gösterin. Afiyet olsun.