MALZEMELER:
400 gram iğde çiçeği
1 kilo toz şeker
3 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
1. Mayıs sonunda iğde ağacı dallarından toplamış olduğunuz taze iğde çiçeklerini öncelikle suda yıkayın. Ardından süzgece alarak sularının süzülmesini bekleyin.
2. Reçel tencerenizin içerisine toz şeker ve suyu koyun. Şeker eriyene kadar karıştırarak şerbetinizi pişirin.
3. Şerbetiniz kıvamını aldıktan sonra içerisine iğde çiçeklerini ilave edin. Maksimum 3-4 dakika daha reçelinizi kaynatın.
4. Limon suyunu ilave ettikten sonra reçeli bir taşım daha kaynatın ve hemen ardından ocaktan alın.
5. 10 dakika kaynamış suda bekletilen ve ardından havluyla kurulanan sıcak kavanoza reçeli dökün ve ağzını sıkıca kapatarak ters çevirin.
Hazırlamış olduğunuz ev yapımı iğde çiçeği reçelini serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmeye özen gösterin. Afiyet olsun.