MALZEMELERİ:
1 bardak hanımeli çiçeği
1 bardak su
2 buçuk bardak toz şeker
Yarım limon
YAPILIŞI:
1. Taze toplamış olduğunuz hanımeli çiçeklerinin orta kısımlarında bulunan ip ip tohumları dikkatli bir şekilde temizleyin.
2. Temizlenen hanımeli çiçeklerini yapraklarını ezmeden dikkatli bir şekilde suda yıkayın.
3. Hanımeli çiçeklerini süzgü içerisine alın ve sularının süzülmesini bekleyin.
4. Hanımeli çiçeklerini bir kase içerisine alın ve üzerini 1 su bardağı kadar toz şeker ile kapladıktan sonra buzdolabına koyun.
5. Ertesi sabah şekere yatırmış olduğunuz hanımeli çiçeklerini buzdolabından çıkarın.
6. Reçel tenceresi içerisine kalan 1 buçuk bardak toz şekeri ve bir bardak suyu dökerek, şerbeti hazırlayın.
7. Şeker eriyene kadar şerbeti karıştırın. Şerbetiniz hazır hale gelince içerisinde hanımeli çiçeklerini dökebilirsiniz.
8. Şerbetin içerisine hanımeli çiçeklerini ilave ettikten sonra, 2-3 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır.
9. Reçelin içerisine son olarak limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatın.
10. Reçelinizi ocaktan aldıktan sonra biraz ılınmasını bekleyin. Ardından temiz bir cam kavanoz içerisine doldurabilirsiniz. Kavanozun kapağını kapattıktan sonra ters çevirin ve 12 saat bu şekilde bekletin.
Hazırlamış olduğunuz ev yapımı hanımeli reçelini kuru, serin ve karanlık bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Hemen tüketecekseniz buzdolabında da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.