MALZEMELER:
1 buçuk kilo taze nektarin
1 kilo toz şeker
YAPILIŞI:
1. Nektarinlerin her birini güzelce yıkayın ve ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin.
2. Nektarinlerin kabuklarını soymanıza gerek yoktur. Kesme tahtası üzerinde küp küp ya da ince dilimler halinde doğrayabilirsiniz.
3. Nektarinleri doğradıktan sonra derin bir tencereye alın ve üzerini toz şeker ile kaplayın.
4. Tencerenin kapağını kapatın ve nektarinlerin suyunu salması için 12 saat boyunca şekerde dinlendirin. Şekere yatırdığınız nektarinleri buzdolabında da bekletebilirsiniz.
5. 12 saat geçtikten sonra tencereyi ocağa kuyun ve ocağı orta ateşe getirerek reçelin kaynamasını bekleyin.
6. Nektarin reçeliniz kaynamaya başlayınca altını kısın ve ara sıra karıştırarak kaynatmaya devam edin.
7. Nektarin reçeli kaynarken yüzeyinde oluşan köpükleri arada bir sıyırın.
8. 40 dakika kaynayan reçeli ocaktan alabilirsiniz.
9. Reçelinizi daha önce sıcak suda bekletilen içi kuru kavanoza doldurun. Kavanozun kapağı da 10 dakika kadar sıcak suda beklemiş olursa daha dayanıklı olur ve hava almaz.
10. Reçel kavanozunun etrafını sildikten sonra kavanozun kapağını kapatın ve reçelinizi ters çevirin.
Nektarin reçeliniz soğuduktan sonra serin ve kuru bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun