MALZEMELER:
12 adet mürver çiçeği
Bir buçuk litre soğuk su
1 adet limon
1.5 kg toz şeker
YAPILIŞI:
1. Taze mürver çiçeklerini güzelce yıkayın ve büyük bir tencere içerisine koyun.
2. Çiçeklerin üzerine bir buçuk litre soğuk su dökün ve ağzı kapalı şekilde 2 gün bekletin.
3. Suda bekleyerek aromasını suya veren mürver çiçeklerini süzün.
4. Süzmüş olduğunuz mürver çiçeği suyunu reçel tenceresine alın. Üzerine şeker ve limon suyunu ilave edin.
5. Mürver çiçeği reçeli kaynama derecesine gelince 5 dakika süre ile kaynatın.
6. Önceden sterilize edilmiş sıcak reçel kavanozunun içerisine hazırlamış olduğunuz reçeli dökün. Kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
Mutfağınızda kendi el emeğinizle pişirmiş olduğunuz mürver çiçeği reçelini serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmenizi öneriyoruz. Afiyet olsun.