MALZEMELER:
1 buçuk kilo mürdüm eriği
2-3 bardak su
4-6 bardak toz şeker
YAPILIŞI:
1. Mürdüm eriklerini bol suda güzelce yıkayın ve ikiye bölerek içlerinden çekirdeklerini temizleyin.
2. Temizlenmiş olan mürdüm eriklerini tencereye alın ve içerisine su ilave ederek 15 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin.
3. Bir taşım kaynayarak yumuşayan mürdüm eriklerinin suyunu süzün.
4. Mürdüm eriklerinin üzerine şeker ilave edin ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
5. Reçeliniz kaynamaya başlayınca üzerinde köpükler oluşmaya başlayacaktır. Bu köpükler oluştukça üzerinden tahta kaşıkla sıyırmayı ihmal etmeyin.
6. 20 dakika boyunca kaynayan mürdüm eriği reçeliniz jölemsi kıvama gelmiş olacaktır.
7. Genellikle reçel kavanozu ve kapakları 5 dakika kaynatıldıktan sonra kurulanır ve reçel içerisine doldurulur. Bu sayede kavanozlar sterilize olur ve reçelin kapağı daha iyi tutar. Reçel hava almaz ve daha uzun süre dayanıklı olur.
8. Reçeli ocaktan aldıktan sonra sizler de sterilize ettiğiniz kavanoza reçeli doldurun ve ters çevirerek 12 saat boyunca bekletin.
Hazırlamış olduğunuz mürdüm eriği reçelini 12 saat sonra serin ve kuru bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.