MALZEMELER:
1 kilo dağ çileği
1 kilo toz şeker
Yarım limon
YAPILIŞI:
1. Satın almış olduğunuz dağ çileklerini ayıkladıktan sonra bol su altında yıkayın ve süzgece aktararak suyunun süzülmesini bekleyin.
2. Suları süzülen dağ çileklerini reçel tenceresinin içerisine koyun ve üzerini kaplayacak şekilde toz şekeri dökerek buzdolabında bekletin.
3. Yaklaşık 2 saat boyunca şekere yatırmış olduğunuz dağ çilekleri suyunu kısmen salmış olacaktır. Reçel tenceresini ocağa alabilirsiniz.
4. Orta ateşte reçelinizin kaynamasını bekleyin. Kaynama noktasına gelen dağ çileği reçelinizin ağır ağır pişmesi için ateşin altını kısın.
5. Reçelinizin üzerinde biriken pembe köpükleri arada bir tahta kaşık ile sıyırın.
6. Ortalama 45 dakika boyunca kaynayan dağ çileği reçelinizin kıvamı koyulaşmış olacaktır.
7. Reçelinizi ocaktan almadan hemen önce limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatın.
8. Ocaktan indirmiş olduğunuz dağ çileği reçelini kavanoza dökebilirsiniz. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirerek reçelleri soğumaya bırakın.
9. Bir gün sonra reçellerinizi serin ve kuru bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.