MALZEMELER:
1 kilo yeşil erik
5 bardak toz şeker
1 bardak su
Yarım limon
YAPILIŞI:
1. Yeşil erikleri saplarından ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın. Ardından keskin bir bıçakla ikiye bölün ve içlerinden çekirdeklerini çıkarın. Dilerseniz, yeşil erikleri ince dilimler halinde kesebilirsiniz.
2. Doğramış olduğunuz yeşil erikleri reçel tenceresinin içerisine koyun ve üzerini tamamen kaplayacak şekilde toz şekerini ilave edin.
3. Reçel tenceresini buzdolabına koyun ve şekere yatırmış olduğunuz yeşil erikleri bir gece bekletin.
4. Ertesi gün yeşil erikler suyunu salmış bir şekilde kaynamaya hazır hale gelecektir.
5. Reçel tenceresini ocağa alın ve orta ateşte kaynamasını bekleyin.
6. Fokurdamaya başlayan reçelinizi kısık ateşe alın ve ara sıra karıştırarak ağır ağır kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri de sıyırmayı ihmal etmeyin.
7. Yeşil erik reçeliniz koyulaşıp, kıvamını alınca üzerine taze limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatın.
8. Reçelinizi ocaktan alın ve birkaç dakika soluklandıktan sonra reçel kavanozuna boşaltın.
9. Kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapatın. Eğer reçelinizin daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, reçel kavanozunu 3-4 dakika kaynamış suda bekletebilirsiniz.
10. Hazırlamış olduğunuz yeşil erik reçelini serin ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.