MALZEMELER:
1 kilo yeşil elma
1 kilo toz şeker
2 bardak su
2 tane karanfil
Yarım limon
YAPILIŞI:
1. Yeşil elmaların kabuklarını güzelce soyduktan sonra ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Ardından yeşil elmaları küp küp veya dilimler halinde doğrayabilirsiniz. Dilerseniz elmalarınızı rendeleyerek de bu reçelinizi hazırlayabilirsiniz.
2. Doğramış olduğunuz yeşil elmaların üzerine toz şekeri dökün ve bir gece buzdolabında bekletin.
3. Ertesi gün yeşil elmalar suyunu salmış bir şekilde pişmeye hazır kıvama gelecektir.
4. Şekere yatırmış olduğunuz yeşil elmaları ertesi gün ocağa alın ve içerisine suyu ilave ederek orta ateşte kaynamaya bırakın.
5. Kaynadıkça koyulaşmaya başlayan yeşil elma reçeli üzerinde biriken köpükleri sıyırın.
6. Yeşil elma reçeliniz kaynarken içerisine iki adet karanfili de ilave edin.
7. Koyu bir kıvama ulaşan yeşil elma reçelinizin pişip pişmediğini test edin. Reçeliniz kıvamını aldıysa, içerisine limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
8. Pişen reçeliniz birkaç dakika soluklandıktan sonra kavanozun içerisine kepçe ile dikkatli bir şekilde dökebilirsiniz.
9. Reçel kavanozunuzun etrafını güzelce sildikten sonra kapağını sağlamca kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın.