MALZEMELERİ:
1 adet greyfurt
1 adet portakal
1 adet limon
2 litre su
2 kilo şeker
YAPILIŞI:
1. Greyfurt, portakal ve limonu bol suda yıkadıktan sonra, bu meyvelerin her birini ikiye bölerek çekirdekli kısımlarını çıkarın. Ardından amber reçeli yapacağınız meyvelerin kabuklarını soymadan küçük küpler halinde doğrayın. Dilerseniz, dilim veya şeritler halinde de doğrayabilirsiniz.
2. Doğranmış meyvelerin üzerini kaplayacak şekilde su dökün ve 5-6 saat meyveleri su içerisinde bekletin.
3. Meyvelerin suyunu süzmeden ocağa alın ve kaynatın. Kaynadıkça su azalmaya başlayacaktır. Tenceredeki su yarıya inince, içerisine toz şekeri ilave edin.
4. Reçel üzerinde biriken köpükleri sıyırmayı unutmayın.
5. Toz şekerle bir saat boyunca kaynayan amber reçeli kıvamını almış olacaktır.
6. Reçeliniz pişince, bir süre soluklanmasını bekleyin. Ardından reçelinizi kepçe ile kavanozun içerisine doldurabilirsiniz.
7. Kavanozun üst kısmında yarım parmak boşluk bırakın ve kavanozun çevresini bezle sildikten sonra kapağını kapatın.
8. Reçel kavanozu ve kapağını reçel pişmeden önce kaynatarak sterilize hale getirmediyseniz, reçeli doldurup kapağını kapattıktan sonra kaynak 10 dakika kaynamış suda bekletin. Bu sayede reçel kavanozu daha dayanıklı hale gelecektir.
9. Hazırlamış olduğunuz amber reçelini ertesi gün serin, kuru ve karanlık bir ortama alabilirsiniz. Reçelinizi buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.