Malzemeler:
1 paket hazır baklava yufkası
250 gr tereyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yapılışı:
Tereyağı eritip ılıtın yufkaları ikiye ayırın, üçer yufka alıp yağlayın yani her üç yufkada bir yağlayın, ortasına gelince bol ceviz konup diğer yufkaları da aynı şekilde üçerli şekilde yağlayıp işlemi bitirin. Ben dikdörtgen borcamda yaptığım için yanlardan fazla gelen yerlerini aralarına sererek işlemi bitirdim. Sonra fırında pişirilir. Şerbet kaynatırken sütle beraber kaynayacak sonra vanilya eklenip ılık olacak baklavada soğuk olacak. Soğuyup şerbeti çekince servise hazır olacak.