İRMİKLİ KEŞERPARE MALZEMELERİ:
Yarım kg irmik
250 gram tereyağı
4 adet yumurta
İki buçuk su bardağı un
1 çay bardağı maden suyu
Bir buçuk çay bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı dövülmüş
ceviz içi
Bir tutam tuz
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı su
2-3 damla limon suyu
İRMİKLİ KEŞERPARE YAPILIŞI:
BİR tencerede irmik ve tereyağını yarım saat çok ağır ateşte sürekli karıştırarak pembeleştirin. Soğuduktan sonra yumurta, elenmiş un, maden suyu, tozşeker, kabartma tozu, ceviz içi ve bir tutam tuz ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlak şekil verin ve tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Diğer tarafta tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. 2 taşım daha kaynadıktan sonra şerbeti soğumaya bırakın. Sıcak şekerparenin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.