Bir buçuk su bardağı+2 çorba kaşığı irmik
50 gram file badem
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
Bir su bardağından bir parmak eksik su
1 su bardağı+1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek için: Çubuk tarçın
İrmik helvası yapılışı:
İrmik, badem ve zeytinyağını kısık ateşte 15 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede süt, su, tozşeker ve limon kabuğunu kaynama noktasına gelene kadar pişirin. İrmiği, sütlü karışıma ilave edip karıştırın. 5 dakika sonra ocaktan alın. Demlenmesi için 40- 45 dakika dinlendirin. Küçük kalp şeklindeki kalıpları servis tabaklarına yerleştirin. İçlerine tatlıyı pay edip, kalıpları çıkarın. Çubuk tarçınla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...