Malzemeler
- 4 su bardağı süt (800 ml.),
- 4 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı kakao,
- 7 yemek kaşığı toz şeker,
- 2 paket vanilya,
- 1 yemek kaşığı margarin.
Hazırlanışı
- Kakaolu puding yapmak için süt, toz şeker, un ve kakao tencereye konulup tel çırpıcı ile iyice karıştırılır.
- Tamamen karıştıktan sonra ocağın üzerinde, sürekli karıştırarak kaynatılır.
- Kaynayıp kıvam alınca, içerisine vanilya ve margarin ilave edilir.
- Margarin eriyinceye kadar karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
- Hazırlanan kolay kakolu puding, mikser ile 3-4 dakika çırpılır.
- Kakaolu pudingin kaymak tutmaması için, ara ara karıştırılarak iyice soğuması sağlanır.
- Tamamen soğuduktan sonra, kaselere doldurulur.
- Üzerlerine çikolata damlası serpiştirilip, servise sunulur.
- Eğer üzerinin kaymak tutması sizin için önemli değilse mikserle çırptıktan hemen sonra kaselere paylaştırabilirsiniz.
- Su ile ıslatılan kaselerin içerisine doldurulan puding ters çevrilip kaseden çıkartılarak ta servise sunulabilir.
- Kolay kakaolu puding, bu şekilde tüketilebileceği gibi, farklı tatlar elde etmek içinde kullanılabilir.
-Bu ölçüler 4-5 kişilik servis içindir.