Yaz aylarının yaklaşmasıyla manav tezgahlarında yerini alacak olan birbirinden taze sebzelerle, hafif ve az kalorili akşam yemekleri yapmak mümkün oluyor. Konuyla ilgili olarak en çok araştırılanlardan bir tanesi ise kabak yemeği tarifi olarak karşımıza çıkıyor. İster kıymalı ister zeytinyağlı olarak hazırlayabileceğiniz değişik kabak yemekleri ile bol vitaminli ve pratik akşam yemeklerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Kolay olsa da her yemeğin ufak tefek püf noktaları bulunmaktadır. Sizler için hazırladığımız haberimizin devamından en güzel kabak yemeği tarifi nasıl yapılır? Sorusunun yanıtına ve tüm detaylara ulaşabilirsiniz…
Birbirinden farklı ve lezzetli birçok çeşit kabak yemeği bulunmaktadır. Bugün sizler için hazırladığımız haberimizden ise kıymalı ve zeytinyağlı kabak yemeği tarifini bulabilirsiniz…
Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır?
Malzemeler:
Kabak yemeği yapılışı:
PÜF NOKTA!
Kabak yemeği püf noktası olarak tarifi sırasıyla yapmak büyük önem taşımaktadır. Ayrıca yemeğe fazla su ilave etmek yemeğin lezzetini bozacaktır bu nedenle su miktarına dikkat edin!
Kendi damak zevkinize göre içerisine biber, domates gibi farklı sebzeler de ilave edebilmeniz mümkün!
Kabakla yapılan yemekler, genel olarak domates veya biber salçasıyla lezzetlendirildiğinde daha çok beğenilmektedir. Ancak zeytinyağlı olarak tükettiğiniz hafif kabak yemeği çeşitleri de bulunmaktadır.