Sıklıkla tüketilmesi gereken ve uzmanlar tarafından doğal ve bitkisel bir şifa olarak nitelendirilen kereviz, hazırlaması oldukça kolay ana yemeklerden bir tanesidir. Sürekli tüketildiğinde vücuda ihtiyaç duyduğu enerjiyi veren kereviz, büyük çoğunluğu su olan bir sebzedir. Günlük sıvı ihtiyacını bu sayede karşılayan kereviz yemeği nasıl yapılır? İşte sağlıklı ve pratik kereviz tarifi…
KEREVİZ TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 adet kereviz kökü
- 2 adet havuç
- 5-6 adet arpaçık soğanı
- 2 adet patates
- 1 diş sarımsak
- 1 adet portakal
- Zeytinyağı
- ½ çay kaşığı karabiber
- ½ çay kaşığı zerdeçal
- ½ çay kaşığı kekik
- ½ çay kaşığı nane
- Tuz
KEREVİZ TARİFİ YAPILIŞI
- Kereviz, patates ve havucun kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Arpacık soğanların kabuklarını soyun.
- 1 portakalın suyunu sıkın, sarımsağı bir bıçak yardımıyla ezin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tüm malzemeleri alın.
- Son olarak zeytinyağı ve tüm baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Fırında kereviz tarifi hazır. Afiyet olsun…
KEREVİZ TARİFİ KAÇ KALORİ?
Ortalama 100 gramlık bir porsiyon kereviz tarifi yaklaşık 42 kalori içermektedir.