2020 MasterChef Türkiye son bölümde Mehmet, Danilo ve Somer şefler tarafından ana kadro yarışmacılarından Ratatouille yapmaları istendi. Ratatuy nasıl yapılır merak edenler, Ratatuy nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? şeklinde soruyla araştırma yapmaya devam ediyor. Peki, Ratatuy nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte Ratatouille Tarifi ile ilgili tüm detaylar…
RATATOUİLLE TARİFİ: RATATUY NASIL YAPILIR, GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?
MALZEMELER
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy patlıcan
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 dal taze biberiye
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı (üzeri için)
RATATOUILLE TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Dilerseniz tarifin içerisine patates, biber ya da dilediğiniz başka bir sebzeyi de ilave ederek pişirebilirsiniz. Demir döküm tavanız yoksa fırın kabında pişirebilirsiniz.
RATATOUILLE TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Patlıcanları kabuklarıyla birlikte ince ince ve yuvarlak bir biçimde doğrayın.
- Tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar acı suyunun çıkması için bekletin. Ardından suyunu süzdürün.
- Kabakları ince ince doğrayın. Domatesleri de aynı boyut ve şekillerde doğrayın.
- Tüm sebzeleri bir kabın içine alın. Üzerlerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edin.
- Demir döküm tavanızı yağlayın. Tüm sebzeleri tek tek aralarında az boşluk kalacak şekilde dizin.
- Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
- Daha önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Kaynak: yemek.com