2020 MasterChef Türkiye'de Mehmet, Danilo ve Somer şefler yarışmacılardan Lahana sarması yemeği yapmalarını istedi. Bu bağlamda Lahana Sarması Tarifi merak edenler yoğun şekilde Lahana sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorusuyla araştırma yapmaya başladı. Peki, Lahana sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylar…
LAHANA SARMASI TARİFİ: LAHANA SARMASI NASIL YAPILIR, GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?
LAHANA SARMA MALZEMELERİ
- 1 orta boy lahana
- 400 gr yağsız kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Toz biber
- Tuz
LAHANA SARMA TARİFİ YAPILIŞI
- Lahananın orta göbeğini kesin. Lahana yapraklarını tuzlu kaynar suda haşlayın.
- Kaynar sudan aldığınız yaprakları soğuk suda bekletin.
- Sarma içini hazırlayın.
- İnce doğradığınız soğanları sıvı yağa alın, üzerine salçaları ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
- Pirinci ekledikten sonra maydanoz ve dereotunu ekleyin.
- 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyip pişmeye bırakın.
- Pişen harcı dinlenmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletin.
- Yaprakların damarlı kısmını alıp içine harç koyarak sarmaları sarın ve tencereye dizin.
- Dövülmüş sarımsak, salça ve naneyi karıştırın. Sosu tencerenin üzerinde gezdirin.
- Sıcak su döktüğünüz tencerenin ağzını kapatın ve pişmeye bırakın.
- Lahana sarma tarifi hazır. Afiyet olsun…
LAHANA SARMA TARİFİ KAÇ KALORİ?
Kıymalı lahana sarmasının 210 gramında ortalama 122 kalori vardır.