Kış aylarının gelmesiyle birlikte sofralarda yerini alan pırasa yemeği içerisindeki yararlı vitaminlerle herkesin tercihi oluyor. Yüksek lif oranıyla tok tutan pırasa aynı zamanda düşük kaloriye sahip bir sebzedir. Yapımı kolay pırasa yemeği tarifi sofraların favori yemeklerindendir. İşte Pırasa yemeği tarifi: Zeytinyağlı pırasa yemeği nasıl yapılır? Sorusunun cevabı ve daha fazlası sizlerle…
PIRASA YEMEĞİ TARİFLERİ
Pırasa içerisinde birçok vitamin barındıran bir sebzedir. Kış aylarında sıklıkla tüketilen pırasa birçok şekilde yenilebilir. Pişirerek ya da pişirmeden birçok şekilde tüketilen pırasa sağlık açısından çok yararlıdır. Yüksek lif barındırması sebebiyle uzun süre tok tutan pırasa yemeği yapımı da oldukça basit olduğu için sıklıkla tercih edilmektedir.
Herkes tarafından sık sık tüketilen pırasa yemeğinin birçok farklı şekilde tarifi bulunmaktadır. Zeytinyağlı pırasa, pırasa böreği, pırasa kavurması çeşitleri olan pırasa yemeği sofralara renk ve zenginlik kattığı için hemen hemen herkes tarafından tüketilmektedir.
PIRASA YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
Kış aylarında sıkça tüketilen pırasa, yüksek lif oranıyla uzun süre tok tutar. Hemen hemen herkesin tükettiği pırasanın birçok farklı şekilde yemeği yapılabilir. İçerisindeki vitaminler sayesinde sağlıklı bir sebze olan pırasa bağışıklığı arttırır. Birçok farklı şekilde değerlendirilebilen pırasa sofralara zenginlik kattığı için sık sık tüketilmektedir.
PIRASA YEMEĞİ TARİFİ
Pırasa yemeği kış aylarında sık sık tüketilen sağlıklı yemeklerdendir. İçerisinde barındırdığı vitaminler sayesinde besleyici özelliğe sahip olan pırasa yemeği tarifinin kolay olması da sık sık tercih edilmesinin en önemli sebeplerindendir. Pırasa yemeği kalorisi düşük olduğu için diyet yapanlar tarafından da tercih edilmektedir. Sağlık için birçok yararı olan pırasa özellikle kışın tercih edilmektedir.
PIRASA YEMEĞİ TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER
- 5-6 dal beyaz kısımları ayırtılmış pırasa
- 2 adet havuç
- Domates salçası 1 yemek kaşığı
- Domates sosu 5-6 yemek kaşığı
- Yarım Türk kahvesi fincanı olacak şekilde pirinç
- Sıvı yağ 2 yemek kaşığı
- Tuz
- Ve sıcak su
PIRASA YEMEĞİ TARİFİ YAPILIŞI
Pırasa yemeği tarifi oldukça basittir. Hızlı ve basit yapımıyla sıkça tercih edilir.
- İlk olarak pırasalar küçük bir şekilde kesilip iyice yıkanır. Havuçlar da yıkandıktan sonra ince halka şekilde doğranır. Bu işlemleri yaparken tencereye sıvı yağ konur ve yağ ısındıktan sonra salça konup kavrulur.
- Rendelenmiş domates ve havuçlar çevrilir. Yıkanmış pırasalar eklenerek kavurmaya devam edilir. Daha sonrasında pencere kapatılır ve pırasaların suyunu salması beklenir. En son tuz ve ayıklanmış pirinç eklenir ve pişmesi beklenir. Pırasalar pişerken su az gelirse su ekleyebilirsiniz.
- Yemek hazır hale geldikten sonra dilerseniz limon ile servis edebilirsiniz.
Kakaolu Nefis Islak Kek Tarifi Yapılışı: Evde kolay ve lezzetli ıslak kek nasıl yapılır?
ZEYTİNYAĞLI PIRASA
Zeytinyağlı pırasa yapımı oldukça basittir ve sağlık açısından besleyici bir yemektir.
Zeytinyağlı pırasa yapmak için gereken malzemeler
- Orta boy 5 adet pırasa
- Orta boy 2 adet havuç
- Limon suyu 1 adet
- 25 g pirinç
- Portakal suyu 1 adet
- 10 g toz şeker
- 100 ml zeytinyağı
- 240 ml su
- 6 g tuz
ZEYTİNYAĞLI PIRASA YAPILIŞI
- İlk olarak pırasalar, dış kabuk, kök ve baş olmak üzere temizlenir ve iyice yıkanarak doğranır. Kabukları soyulup doğranmış olan havuçlar, doğranıp temizlenmiş pırasa ve pirinç birlikte tencereye konur ve zeytinyağıyla birlikte hafif sotelenir.
- Limon suyu, portakal suyu ve su eklenir. En son ise toz şeker ve tuz eklenir.
- Orta-kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Zeytinyağlı pırasanın püf noktası ise tencereyi kapatmadan yağlı kağıt ile üstünü örterseniz sebzelerin içerisindeki besin değerlerini kaybetmesine engel olursunuz.
Kolay poğaça tarifi yapılışı! En güzel ve nefis kolay poğaça tarifi nasıl yapılır?
PIRASA BÖREĞİ
Pırasa böreği yapımı basit ve özel günlerde sıkça tercih edilen böreklerdendir.
Pırasa böreği malzemeler
- Yufka 1 kilo
- Pırasa 1 kilo
- Havuç 2 adet
- Yumurta 1 adet
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Çörek Otu
PIRASA BÖREĞİ YAPILIŞI
- İlk olarak pırasalar ayıklanıp iyice temizlenir ve ince doğranıp sıvı yağ konulmuş tencereye alınır.
- Pırasalar yumuşarken havuçlar temizlenip rendelenir ve tencereye eklenerek kavrulur. Tuz, karabiber, pul biber ekleyip ocağın altı kapatılır.
- Yufka açılıp üzerine süt, yoğurt, yumurta ve sıvı yağ ile hazırlanan harç kaşıkla gezdirildikten sonra pırasalı harç yufkanın her yerine serpiştirildikten sonra rulo olarak sarılır.
- Gül böreği tarzında sarılıp yağlanan tepsinin ortasına alınır.
- Bütün yufkalara aynı işlem yapılır ve tepsideki yufkanın etrafına dolanır. Bütün yufkalar bittikten sonra kalan sıvı harcı böreğin üzerine döküp çekmesini beklenir.
- Çektikten sonra tereyağı bıçakla minik parçalar halinde böreğin üzerine dağıtılır.
- Çörek otu serpip 190 derece önceden ısınmış fırında pişmesi beklenir ve daha sonrasında da sıcak servis edilir.
Nefis ve pratik mercimek köftesi tarifi: Mercimek köftesi nasıl yapılır?