Patates püresi çok kolay gibi gözüken fakat kıvamı çok dikkatli hazırlanması gereken bir lezettir. Yani patatesi püremizi yaparken tarifimizde size verdiğimiz püf noktalara çok dikkat etmeniz gerekir. İşte herkesin merakla aradığı muhteşem kıvamlı kaşarlı patates püresi nasıl yapılır sorusunun cevabı..
Patates püresi yapılışı;
Öncelikle geniş bir tencere içerisinde soyduğumuz patesleri bir kaç parçaya bölerek kaynamaya bırakalım. Eğer vaktiniz kısıtlı ve hemen patates püresini yapmak zorundaysanız patatesleri küçük küpler halinde doğrayabilirsiniz. Çok daha hızlı kaynayacağı için hemen yumuşayacaktır.
İyice yumuşayana kadar patateslerimizi kaynatıyoruz. Daha sonra haşlanmış patateslerimizin suyunu süzdükten sonra geniş bir kap içerisine patatesler soğumadan tereyağını ekliyoruz. Eğer tereyağı tadını seviyorsanız bir miktar daha arttırabilirsiniz. Tereyağını eklediğimiz patatesleri püre kıvamına getirene kadar iyice eziyoruz. Daha sonra sütünü, tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. İyice karışmış patates püremizin içerisine kaşarımızı da ekleyip servis etmeye hazır hala getiriyoruz.
Ayrıca farklı bir servis önerisi olarak aynı şekilde hazırladığınız patates püresini bir borcamda önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirdiğinizde üstü nar gibi kızarmış fırında patates püreniz hazır olacaktır. Afiyet olsun!