Pırasa sebzesi soğangillerden olan sebze türü olduğundan hem çok sağlıklı hem de bağışıklık sistemini ayakta tutacak besin değerlerini içinde barındırır. Özellikle soğan tüketemeyen kişiler için zeytinyağlı pırasa yemeği aperitif yemekler arasında yer alır. Özel olarak hazırladığımız içeriğimizde en kolay ve pratik portakallı pırasa tarifi ile siz de ailenize ve misafirlerinize kolayca pırasa yemeği yapabilirsiniz. İşte portakallı pırasa yemeği nasıl yapılır sorusunun cevabı...
PRATİK PIRASA YEMEĞİ TARİFİ (YAPILIŞI)
Öncelikle tenceremize zeytinyağımızı alıp biraz ısıtıyoruz. Daha sonra halka halka doğradığımız soğanlarımızı ve havuçlarımızı zeytinyağımızın içine alıp 1-2 dakika kavuruyoruz.
Daha sonra pırasalarımızı iri bir biçimde doğrayıp dört yemek kavurduğumuz soğan ve havuçlarımızın içerisine ekliyoruz. Tenceredeki tüm malzemelerimizi çok fazla ezmeden karıştırıp üzerine tuz, karabiber ve daha önce sıktığımız portakal ve limonun suyunu ekleyip bir adet küp şeker atıyoruz.
Bu aşamadan sonra portakallı pırasa yemeğimizin püf noktası olarak yemeğimizi pişene kadar hiç karıştırmamalıyız. Çünkü karıştırmamız durumunda pırasalarımız dağılır ve yemeğin görüntüsü kötüleşir. Bu şekilde 20-25 dakika önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte pişirdiğimiz pırasa yemeğimizin altını kapatıp tencerede soğumaya bırakacağız. Portakallı pırasamız hazır afiyet olsun :)