Mantar sote yemeği kararında pul biber ve karabiber kullanıldığında son derece lezzetli olur. Taze mantar, yeşil biber, soğan, sarımsak, domates ve baharatların birleşiminden oluşan mantar sote için mantar sevmeyenler mesafeli dursa da yemek piştikten sonra mantarın tadı marine edilmiş soğanla biberle domatesle değişmiş şekildedir.
Mantar sote için gerekli malzemeler
Mantar sote yapılışı – Mantar sote tarifi
Mantar sote yaparken şu aşamalardan geçiyorsunuz; öncelikle mantarları şapkalarından başlayarak sote dilim dilim doğruyoruz.
Daha sonra doğradığımız yeşil biberleri ve soğanları tavaya atıyorsunuz. Yaklaşık 10 dakika boyunca kısık ateşte biber ve domatesleri kavuruyorsunuz.
Sonra domateslerinizi tavanın içine atıyorsunuz ve üstünü kapatıp pişmesini bekliyorsunuz.
Domateslerde piştikten sonra sarımsağını ilave ediyorsunuz.
Tüm içindeki besinler kavrulduktan sonra mantarlarınızı tavaya atıyorsunuz. Sarımsak da ilave edildikten sonra 15 dakika boyunca tavada yemeğin pişmesini bekliyorsunuz. Bu aşamada yemeğe tuz, karabiber ve pul biber de ilave edin. Yemeğiniz 15 dakika sonra hazır.
Şimdiden afiyet olsun…