Madımak İçin Malzemeler:
1 kg madımak ( ayıklanmış ve yıkanmış )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 büyük baş kuru soğan
100 gr pastırma ( veya kıyma )
2 çorba kaşığı salça
1 veya 1.5 kg kaynatılmış su
1 çay bardağı bulgur
İsteğe göre kırmızı pul biber
Yaklaşık 2 tatlı kaşığı tuz
Madımak Yapılışı:
Ayıklanıp yıkanan madımaklar, kesme tahtası üzerinde hafif kıyılır.
Yağda kavrulan soğan, pastırma tuz ve salça karışımının ( sivasta bu karışıma sokarıç denir ) üzerine eklenir, karıştırılır.
Tencerenin ağzı kapatılıp kısık ateşte 5 dakika madımaklar ölene kadar beklenir.
Daha sonra sırayla hazırladığımız kaynar su, bulgur ve kırmızı pul biber eklenir.
Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte tencerenin ağzı yarım kapatılıp pişmeye bırakılır .