KARNIYARIK MALZEMELERİ:
-4 adet patlıcan
-200 gram kıyma
-1 adet soğan
-2 adet domates
-1 adet çarliston biber
-2 difl sarmısak
-50 gram margarin
-1 çorba kaşığı salça
-2 su bardağı su
-5 dal maydanoz
-4 adet sivri biber
-Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
KARNIYARIK YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyup ortalarına boydan boya çizik atın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Kurulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Soğan, domates, çarliston biber ve sarmısağı temizleyip ince kıyın. Margarini bir tavaya alıp kıymayı ilave edin ve suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine soğan ve sarmısak ekleyin. Soğanın rengi dönünce kıyılmış biber, domates ve salça ekleyip kavurun. Su katıp, 15 dakika pişirdikten sonra suyunu süzün. Kıymalı harca kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. Patlıcanları bir fırın tepsisine yerleştirin. Harcı içlerine paylaştırın. Sivri biberleri temizleyip her patlıcanın üzerine bir adet koyun. Süzdüğünüz suyu üzerlerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.
Afiyet olsun..