KABAK YEMEĞİ MALZEMELERİ:
4-5 tane kabak
1 tane büyük boy soğan
2 tane domates
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
Tuz
Kimyon
Nane
Dereotu
Zeytinyağ
KABAK YEMEĞİ YAPILIŞI:
Kabakları soyarak dilimleyin. Tencereye sıvıyağ ekleyerek kesmiş olduğunuz soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin ve dilimlenmiş kabakları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kabakların kavrulmasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 dakika kadar kabaklar suyunu çektikten sonra yıkamış olduğunuz pirinci ve 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuzu da ekleyerek kısık ateşte pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz ya da dereotu serpebilirsiniz. Yanında yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun...