Semizotu Yemeği İçin Mlazemeler:
-1 kg semizotu,
-1 adet soğan,
-1 adet domates domates,
-1 adet domates rendesi,
-Yarım kahve fincanı pirinç,
-Tuz,
-Karabiber,
-Zeytinyağı,
-1 su bardağı sıcak su.
Semizotu Yemeği Yapılışı:
-Semiz otlarını ayıklayalım ve ılık tuzlu sirkeli suda 30 dakika bekletelim.
-Sonra semiz otlarını yıkayıp, yemeklik doğrayalım.
-Pirinci yıkayıp, suyunu süzelim.
-Soğanı ince ince doğrayalım.
-Domatesi küp şeklinde doğrayalım.
-Tencereye zeytin yağını, soğanı, tuzu koyalım ve kavuralım.
-İçine domates rendesini ilave edip, kavurmaya devam edelim.
-Sonra domatesi , semiz otunu ilave edip, kavuralım.
-Semizotları suyunu salıp çekince içine pirinçleri, karabiberi ilave edip, karıştıralım.
-Daha sonra suyunu ilave edip, Zeytinyağlı Semizotunu orta ateşte pirinçler şişip, semiz otları yumuşayana kadar pişirelim.?