Malzemeler
İçi İçin
Sosu İçin
Kızartmak İçin
Süslemek İçin
Hazırlanışı
Patlıcanları 1 parmak genişliğinde keselim.
Tavaya sıvı yağı koyalım ve kızdıralım.
İçine patlıcanları ilave edelim ve arkalı önlü pişirip, yağını süzdürelim.
İçi için; soğanı, yeşil biberi küp şeklinde ince ince doğrayalım.
Domatesi, sarımsakları rendeleyelim.
Herhangi bir tencereye kıymayı koyalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
İçine yeşil biberi, soğanı, zeytin yağını ilave edelim ve kavuralım.
Daha sonra domatesi, sarımsakları ilave edelim ve karıştıralım.
Son olarak baharatları, salçayı, tuzu ilave edip, iyice karıştıralım.
Patlıcanları yarısını fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine kıymalı harçtan koyalım ve kıymaların üzerini de patlıcan ile kapatıp, yeşil biber ve domates ile süsleyelim.
Sosu için; kaseye suyu, salçayı koyalım ve karıştırarak su da salçayı çözdürüp, patlıcanların üzerinde gezdirelim.
Patlıcan Musakkamızı önceden ısıtılmış 180° fırında 15-20 dakika pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.