Malzemeler
Tavuklu Harç için Malzemeler
- 3-4 adet arpacık soğan – yemeklik doğranmış
- 1 avuç ceviz içi – dövülmüş
- 2 adet tavuk göğüs – haşlanmış, didiklenmiş
- 3-4 diş sarımsak – ezilmiş
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı hardal
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Karamelize Soğan için Malzemeler
- 2 adet kırmızı soğan – piyazlık doğranmış
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
- Bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve arpacık soğanları ve cevizleri pembeleşinceye kadar pişirin. Ardından didiklediğiniz tavuklar, sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edip 1-2 dakika daha çevirin.
- Tavaya geri kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın ve kaynadıktan sonra kenara alın ki biraz sulu kalsın.
- Karamelize soğan için, az yağ eklediğiniz bir tavada soğanları yumuşayıncaya kadar kontrollü ateşte kavurun. Ardından şekeri ilave edip iyice karamelize oluncaya kadar kavurmaya devam edin.
- Sandviç eklemlerinizi ikiye bölün, tavada ki tavuklu harcın suyuna ekmekleri bastırarak ıslatın. Ardından tavuklu harç ve karamelize soğan koyarak 2 adet sandviç hazırlayın.