Üzeri için
Servis için
Hazırlanışı
Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine zeytinyağını ve sütünü döküyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Ilık su döküyoruz ve ortadaki sıvılarla önce mayayı eritiyoruz. Unu da katıyoruz ve yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yuvarladığımız hamurları diziyoruz. Tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Poğaçaları enlemesine ikiye kesiyoruz. Arasına dilim kaşar, salam ve domates koyup servis ediyoruz.