Kabak, Türk kültüründe en çok tercih edilen sebzeler arasındadır. Meyveleri bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken yiyecek türüdür. Kabağın birçok yerinden faydalanıldığı gibi çiçeğinden de dolma yapılmaktadır. Çiçeğin hafif dikenli ve yeşil taç yaprakları alınarak iç kısımları ayıklanır. Su da hafifçe yıkanarak artık dolma yapımı için hazır hale getirilmiş olur. Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Merak eden ev hanımları için kolay bir tarif hazırladık. İşte kabak çiçeği dolması tarifi…
MALZEMELER
KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI TARİFİ
Kabak dolması çiçeği çok narin yapıda olduğu için yırtılmamasına dikkat etmeniz gerekir. Bunun için kabak çiçeği dolması yapılışı tarifini vermeden önce püf noktaları belirtelim istedik. Çiçeğin içini çok fazla doldurmayın. Dolma içini fazla pişirmeyin. Yemeğin dibi tutmasın istiyorsanız, dolmaların altına dereotu yerleştirin. Biz size zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi hazırladık. Dileyen içerisine kıyma ekleyerek etli kabak çiçeği dolması da yapabilir.
Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? İşte adım adım…
KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI HANGİ YÖREYE AİTTİR?
Kabak çiçeği dolması Ege ve Akdeniz yöresine aittir. Burada yetişen kabakların çiçekleri sabahın erken saatlerinde güneş yükselmeden toplanır. Temmuz ayında toplanmaya başlanan çiçeklerin açık renkte olması önemlidir. Kabak çiçeği dolması yaygın olduğu şehir; İzmir olarak bilinir.