İçerisinde bol miktarda A vitamini barındıran havuç, ülkemizde çokça yetişmektedir. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Konya'da havuç üretimi yoğundur. Havuç, içerisinde bulundurduğu minerallar sayesinde metobolizmayı diri tutar. Tüm bunların yanı sıra havuç görme bozukluklarına da iyi gelir. Özel olarak hazırladığımız havuç tarator tarifi içerisinde bu yararlı besini kolayca yemeğe dönüştürmüş olacaksınız. Dışarıdan geldiyseniz ve ana yemeğin yanında bir ara sıcak / meze yapmak istiyorsanız havuç tarator tam düşündüğünüz anahtar yiyecektir. En güzel ve pratik havuç tarator tarifi burada...
İŞTE HAVUÇ TARATOR TARİFİ...
Bir tava içerisine eklediğimiz yağımızı orta ateşte ısınması için ocağa koyuyoruz. Daha sonra rendenin büyük tarafı ile rendelediğimiz havuçları ısınan yağımızın içerisine ekleyip havuçlarımızı kavurmaya başlıyoruz.
Havuç taratorunuzun lezzetli olması için en önemli husus, havuçlarımızın ocakta çok fazla kavrulmasına izin vermemektir. Bu sebeple havuçların orta ateşte dört beş dakika kavrulması yeterli olacaktır. Eğer daha fazla kavurursanız çok fazla kavrulan havuçlar içerisindeki tüm lezzetli su kaybolacağı için; yemek lezzetli olmayacağı gibi içindeki tüm vitamin ve minerallerini de kaybedecektir.
Havuçlarımız kavrulduktan sonra soğuması için bekleyeceğiz. Daha sonra soğuyan havuçlarımızı derin bir kaba alıp üzerine yoğurdumuzu, isteğe bağlı olarak mayonezimizi, ezdiğimiz sarımsakları ve cevizlerimizi , yeterli miktarda tuzumuzu ekleyip iyice karıştıracağız. Bu şekilde dolapta yarım saat beklettiğimiz havuç tarator yemek için hazır! Afiyet olsun :)