Kahvaltı günün en önemli öğünü. Eşsiz kahvaltılıklardan biri de acılı ezme tarifi. Çıtır ekmeğin üzerine eşsiz bir lezzet katan acılı ezme tarifini mutlaka denemelisiniz. Domates, yeşilbiber, soğan, sarımsak, salça, zeytinyağı gibi malzemelerle hazırlanan acılı ezme tarifi kahvaltı sofralarınıza eşsiz bir lezzet katacak. Herkes tarafından çok beğenilecek acılı ezme tarifi: Acılı ezme nasıl yapılır?
ACILI EZME TARİFİ MALZEMELERİ
- 4 domates
- 3 acı yeşilbiber
- 2 kapya biber
- 1 salatalık
- 1 soğan
- 1 limon
- 2 diş sarımsak
- 1 kase maydanoz
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Pul biber
- Tuz
ACILI EZME TARİFİ YAPILIŞI
- Domateslerin kabuklarını soyun.
- Domatesleri, biberleri, soğanı, salatayı, maydanozu ve sarımsağı incecik doğrayın.
- Robota doğradığınız malzemeleri alın, salçaları, zeytinyağını ve baharatları ekleyin.
- Tuz, limon suyu ve sirkeyi de robota ekleyin.
- Malzemeleri çok parçalamayacak şekilde robottan geçirin.
- Acılı ezme tarifi hazır. Afiyet olsun…
ACILI EZME TARİFİ KAÇ KALORİ?
Acılı Ezme Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 81 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 85 gramlık miktarında Acılı Ezme 69 kalori bulunmaktadır. Acılı ezme, ekşi ve acılı bir tada sahip lezzetli bir meze türüdür.