BARBUNYA PİLAKİ İÇİN MALZEMELER
1 kg taze barbunya
Yarım limon
2 adet havuç
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
Tuz
Yeteri kadar su
BARBUNYA PİLAKİ YAPILIŞI
Barbunyayı bir tencereye alıp üzerini bir-iki parmak geçecek kadar su ilave edip ocağa oturtun. Yarım limonu da içine atıp pişmeye bırakın. Havuçlardan birini rendeleyip suyunu sıkın ve kenara alın. Zeytinyağını bir tencereye koyup içine ince kıydığınız soğan ve sarmısakları, küp doğradığınız havucu ve havuç suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Haşlanan barbunyayı süzüp soğanlı harca katın. Suyunu kontrol ederek 10-15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.