Malzemeler 5 dilim tam tahıllı ekmek 2 adet olgun avokado 4 yemek kaşığı krema 1/2 çay kaşığı tuz 100 gram somon füme Servisi için 4 dal dereotu 4 dilim limon Püf Noktası Avokadonun yumuşak ve olgun olması kanepelerin lezzetini arttıracaktır.Hazırladığınız kanepeleri bekletmeden servis edin. Hazırlanışı Tam tahıllı ekmek dilimlerini dört eşit parçaya bölün ya da yuvarlak kalıplar yardımıyla kesin. Kanepenin harcını hazırlamak için; olgun avokadoları ortadan ikiye kesin. Çekirdeğini çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. İnce ince dilimlediğiniz avokadoları, tuz ve krema ilavesi ile blenderda püre haline gelene kadar çekin. Hazırladığınız harcı ekmek dilimleri üzerine sürün. Somon fümeyi ince şeritler halinde rulo yaptıktan sonra kanepelerin üzerine yerleştirin. Küçük parçalara ayırdığınız dereotu ve ince limon dilimleri ile süsledikten sonra bekletmeden servis edin. Çok değerli arkadaşlarınızla paylaşın.