Malzemeler
- 2 patlıcan
- 1 dolmalık biber
- 1 çarliston biber
- 1 acı biber (Mexican chile biberi kullandım)
- 3 domates
- 3 diş sarımsak
- 1/2 demet maydonoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası (güneşte kurumuş Antep biber salçası kullandım)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
Hazırlanışı
- Fırın ızgarasının üzerine alüminyum folyo serin ve fırının üstten ısıtma (Broil) kısmını açın.
- Yıkanmış kurulanmış sebzeleri fırına koyun, kabukları kararmaya başlayınca diğer tarafını çevirip közleyin.
- Közlenmiş sebzeler ılındıktan sonra kabuklarını soyun.
- Maydonoz ve sarımsak dahil bütün sebzeleri rondodan geçirin ve derince bir kapta toplayın.
- Zeytinyağ, salça ve baharatlarını ilave ederek karıştırın.
Not: Hepsini hemen tüketicekseniz 1 küçük soğanıda közleyerek ilave edebilirsiniz.Herzaman elimin altında hazırda bulununsun diyorsanız, soğanın tadı değişeceği için ilave etmeden cam kavonozda buzdolabında saklayabilirsiniz.