Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Salata yaprakları
Hazırlanışı
- Bulguru ayıklayıp,3 kere yıkayın.
- 2Bulguru bir tencereye koyun.Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun.Tencerenin kapağını kapatıp,bulgurun suyu çekmesi için bekletin.
- Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan,maydanoz,dereotu,nane,domates,biber salçası,tuz,karabiber,kırmızıbiber,pulbiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın