Sizler için risottonun en lezzetli halini, mantarlı risotto tarifini hazırladık. Hemen her evde bulunan en suyu, mantar ve maydanoz gibi malzemeler ile hazırlanan risotto tarifine bayılacağınızdan şüphemiz yok. İşte mantarlı risotto tarifi; risotto nasıl yapılır?
MANTARLI RİSOTTO TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 su bardağı mantar
- 1 litre et suyu
- 1 adet soğan
- 6 çay bardağı dolmalık kırık pirinç
- 25 gram parmesan peyniri
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı maydanoz
MANTARLI RİSOTTO TARİFİ YAPILIŞI,
- Bir tencereye zeytinyağını ekleyin.
- Küp şeklinde doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşme kadar kavurun.
- Mantarı yumuşayana kadar en az 30 dakika ılık suda bekletin.
- Süzgeçte süzülmüş mantarları kağıt havlu ile kurutun.
- Dilimlenmiş mantarları ekleyin, mantarlar suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.
- Sonra pirinci ekleyin dibinin tutmaması için kaşıkla birkaç dakika sürekli karıştırın.
- Et suyunu ayrı bir tencerede ısıtın, birer kepçe et suyundan yavaşça ekleyin.
- Pirinç suyunu çekince tekrar bir kepçe et suyunu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
- Yaklaşık 20-30 dakika kadar kıvam alınca ocağı kapatın.
- İri rendelenmiş parmesanı ekleyip karıştırın.
- İsteğe göre 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz ilave edin.
- Mantarlı risotto tarifi hazır. Afiyet olsun…
MANTARLI RİSOTTO TARİFİ KAÇ KALORİ?
Ortalama 100 gram risotto tarifi yaklaşık 99 kalori içermektedir.