Özellikle misafir ağırlandığında hazırlanan masaların olmazsa olmazı pilav olur. Ancak sürekli aynı şekilde pirinç pilavı hazırlamaktan sıkılanlar, hazırladığı et yemeğinin yanında eşsiz bir lezzete yer vermek isteyenler hazırlayacağı iç pilavla menüsüne farklılık katabilir. Pilavın içinde bulunan fıstık, ciğer ve baharatlar ile yemeğin tadının daha bir başka çıkacağına şüphe yok. Burada kadar her şey tamam. Peki iç pilav nasıl yapılır? Öğrenmek istiyorsanız buyurun sizin için hazırladığımız tarife.
Malzemeler:
- 500 gram tavuk ya da kuzu ciğeri
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan (orta boy)
- 4 çorba kaşığı dolma fıstığı
- 5 çorba kaşığı kuş üzümü
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı dolma baharı
- Tuz
İç pilav nasıl yapılır?
- Ciğerleri küp şeklinde doğrayın.
- Pirinci sıcak suda ıslatın.
- Soğanları yemeklik doğrayın.
- Malzeme listesindeki ölçüde verilen zeytinyağının yarısını pilav tenceresine alın.
- Dolma fıstığını kavurun. (dolmalar pembeleşinceye kadar)
- Soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Rengi döndüğünde ciğerleri tencereden alın.
- 4-5 dakika boyunca tüm malzemeleri kavurun. (orta ateşte)
- Dolma baharı, karabiber ve tarçını kavurmaya ettiğiniz pirince ekleyin.
- Kavurma bitince tencere kuş üzümünü ekleyin.
- Ardından tencereye sıcak su ekleyin. Kalan zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Pilavı ilk olarak harlı, devamında kısık ateşte bekletin.
- Suyunu çektirin.
- Tencereyi sofra bezine sarın ve demlenmesini sağlayın. Tencere sofra bezine sarılı bir şekilde 20-30 dakika bekleyebilir.
- Ardından iç pilavımız servise hazır olacak. Afiyet olsun.