Malzemeler:
Pilavın içi için:
1 kase pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 kase tavuk suyu
2 adet tavuk budu
kuş üzümü, karabiber, tuz
Hamuru için:
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100gr margarin
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
Perde pilavının yapılışı:
İlk olarak tavuk butlarını haşlayın,sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başlayın.
Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın.
Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.
200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.
Afiyet olsun...